QR-code scanners

QR-codes zullen in de toekomst steeds vaker gebruikt worden. Omdat tegenwoordig iedereen een scanner in de vorm van een smartphone op zak heeft zal het scannen steeds populairder worden.
De nieuwste besturingssystemen zoals iOS 11 hebben al standaard een QR-code herkenning in de camera ingebouwd. Dus alles wat je hoeft te doen is je camera openen en op de QR-code richten. De scanner laat vervolgens de inhoud van de QR-code zien. Dit kan gewoon een tekst boodschap zijn of een internet adres. Download een QR-scanner app en test de onderstaande QR-codes.

Deze QR-code bevat bijvoorbeeld een geheime tekstboodschap:

Deze QR-code bevat een internetadres, dit kan een pagina zijn maar natuurlijk ook een foto. Sommige scanners geven alleen het adres weer en andere herkennen het http protocol en openen dan direct je browser om naar het adres te gaan:

 

De Gulden-apps maken ook gebruik van QR-codes. Als je geld wilt ontvangen klik je op “Ontvangen” en de Gulden-app laat dan een QR-code zien die dan het Gulden-adres bevat, een G gevolgd door 33 tekens. Als iemand anders met een Gulden-app deze QR-code scant kan kan hij direct geld overmaken naar het gescande adres. Heb je een Gulden-app op je telefoon? Scan dan de onderstaande QR-code en stuur een Gulden naar de maker van deze website:

 

Wil je weten hoeveel Guldens er al gedoneerd zijn?  Via deze site kun je in de Gulden-blockchain kijken. Scan dan de onderstaande QR-code (niet met de Gulden-app maar met een standaard QR-scanner):

 

Onze Gulden Wallets van papier zijn ook voorzien van een QR-code, deze bevat een link naar een pagina die het Gulden-adres valideert in de blockchain. Binnenin de Paper Wallet bevindt zich een QR-code met de secret key. Alleen met deze key kun je de guldens van de paper wallet afhalen. Scan de QR-code om te zien of deze paper wallet geladen is:

100 gulden paper wallet

 

:

Wil je zelf ook aan de slag met QR-codes? Download een plugin of extension voor je browser, een app voor je smartphone of voor windows desktop de gratis onderstaande QR-code generator en scanner:

Gratis QR-code scanner downloaden voor windows
Gratis QR-code scanner downloaden voor windows