Leer over de Gulden

De Gulden is onze eigen Hollandse cryptomunt, onze eigen Bitcoin. De Gulden is gebaseerd op de zelfde technologie als de Bitcoin: de Blockchaintechnologie.

Openbare Gulden blockchain

Alle Guldens worden bewaard, uitgegeven en/of ontvangen met behulp van een zogenaamde wallet of portemonnee, een digitale portemonnee die op een pc, tablet of een telefoon wordt geïnstalleerd. Via deze gratis portemonneesoftware heeft een gebruiker inzicht in zijn saldo maar kan hij ook snel betalingen uitvoeren. Gulden wordt niet bewaard in de portemonnee maar op een Gulden-adres geadministreerd in de openbare blockchain. In de portemonnee worden geheime sleutels bewaard waarmee je toegang krijgt tot de Guldens op de rekeningen die van jou zijn. De sleutels in de portemonnee kun je zien als digitale eigendomsbewijzen. Bij een transactie worden deze eigendomsbewijzen gevalideerd.

Als je hebt geleerd wat een blockchain is en waarom deze technologie veilig is kunnen we nu uitleggen hoe een blockchaintransactie tot stand komt.

Een Gulden transactie wordt dus altijd gedaan tussen twee Gulden-adressen. Zo’n adres van de Gulden begint met een G, gevolgd door 33 cijfers en letters. Een voorbeeld van een Gulden-ontvangstadres: Ga8aL2cS6L3Ri16pDJNSBq6BXLHFb7BZbP

Uitleg over QR-codes en downloaden QR-scanner
Uitleg over QR-codes en downloaden QR-scanner

Dit soort adressen zijn natuurlijk niet te onthouden, vandaar dat er vaak met een zogenaamde QR-code wordt gewerkt. In de QR-code zit in ieder geval het ontvangst-adres ingesloten maar kan ook het te betalen bedrag bevatten. De QR-code kan met behulp van de mobiele Gulden portemonnee gescand worden. Hierdoor wordt betalen versimpeld.

Na iedere transactie een nieuw Gulden ontvangstadres

Elke portemonnee heeft één of meerdere adressen die u kunt vergelijken met een (bank)rekeningnummer waarop de Guldens gestort of opgenomen kunnen worden. De vergelijking met een bankrekeningnummer gaat maar ten dele op. Rekeningnummers (ofwel Gulden adressen) worden iedere keer als de gebruiker Guldens ontvangt, in verband met de veiligheid, gewijzigd. Dit is een geautomatiseerd proces in de Gulden portemonnee software. De oude adressen blijven altijd beschikbaar en bruikbaar, maar het wordt aangeraden om iedere keer een nieuw adres te gebruiken. De adressen (rekeningnummers) worden niet gewijzigd bij iedere transactie, maar bij iedere transactie wordt automatisch een nieuw rekeningnummer aangemaakt waarop het wisselgeld wordt gestort (en het eigendomsbewijs van de nieuwe rekening wordt volledig automatisch bewaard in je portemonnee).

Een hard wallet of paper wallet

Je kunt je Guldens ook helemaal offline bewaren! Met een zogenaamde “paper wallet” bestaat je wallet alleen op papier. Zodra je een transactie van Guldens maakt naar het adres van de papieren portemonnee worden die gegevens toegevoegd aan de blockchain. Het Gulden-adres is dan online bekend maar de geheime sleutel bestaat alleen op papier. Berg deze veilig op! Zonder deze sleutel kun je nooit meer bij je Guldens. Jij bent de eigenaar en dus ben jij zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van deze gegevens. Kun jij het aan? Klik hier om te zien hoe je een paper wallet kunt maken.

13 mei 2019 is het 400 jaar geleden dat de stichter van Nederland, Johan van Oldenbarnevelt werd vermoord in opdracht van Maurits van Oranje. Ter gelegenheid daarvan deze Gulden Paper Wallet

De waarde van de Gulden

Een transactie van Guldens representeert natuurlijk een waarde. de waarde van de Gulden wordt bepaald door de koers van de Gulden op de wereldwijde beurzen in cryptovalutahandel. Klik hier voor een online calculator om van Guldens naar Euro’s te om te rekenen

Als je met Gulden of een andere cryptocurrency  gaat beginnen om snel rijk te worden zal dit veel stress op gaan leveren want de koersschommelingen zijn soms enorm. Begin met de Gulden als je begrijpt wat het is en als je er van overtuigd bent dat het toekomst heeft voor de lange termijn. “Behaalde rendementen in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst” gaat hier natuurlijk ook op, dus steek alleen geld in de Gulden wat je kunt missen. De Gulden kan echt een succes worden als het aantal gebruikers groeit, dus deel deze pagina met je familie, kennissen en vrienden. De grafieken hieronder laat het koersverloop van de Gulden zien van de afgelopen vier jaar. Een mooie stijgende lijn, maar soms zijn er ook dagen dat de koers mer 25% daalt. Dus ga niet elke dag naar de koers zitten loeren met al de stress die daarmee gepaard gaat. Heb vertrouwen in dit project! De Gulden is van ons allemaal!

Hieronder een grafiek met de NGL Gulden koers ontwikkeling van de afgelopen 12 maanden:

Leestip: Waarom daalt de koers van de gulden zo hard?

 

Andreas Antonopoulos

Wil je alles over Bitcoin, Crypto en blockchain weten? Kijk dan de video’s van Andreas Antonopoulos op Youtube

Introductie tot Bitcoin

Bitcoin for beginners

Bitcoin Q&A: Explain Bitcoin to my mother?

Bitcoin Q&A: Will governments ban cryptocurrencies?

Escaping the Global Banking Cartel

 

Andere interessante Crypto YouTube kanalen:

Ivan on Tech, elke ochtend tussen 8 en 9 uur

 

CryptosRUs, elke avond tussen 17 en 19 uur

 


The Dollar Vigilante