Guldens Kopen of Ontvangen

Een Gulden transactie wordt altijd gedaan tussen een Gulden-afzenderadres en een Gulden-ontvangstadres. Zo’n adres van de Gulden begint met een G, gevolgd door 33 cijfers en letters. Een voorbeeld van een Gulden-ontvangstadres: GHuGX9KHzVf9demJeMvNB6BDEPqot4RUiu

Dit soort adressen zijn natuurlijk niet te onthouden, vandaar dat er vaak met een zogenaamde QR-code wordt gewerkt. In de QR-code zit in ieder geval het ontvangst-adres ingesloten maar kan ook het te betalen bedrag bevatten. De QR-code kan met behulp van  een app zoals de mobiele Gulden portemonnee gescand worden. Het Gulden-adres hoeft dan niet getypt te worden.

Met de mobiele Gulden-wallet en de desktop Gulden-wallet kun je onder de tab “Ontvangen” je Gulden-ontvangstadressen zien. Één van deze adressen geef je op als je online guldens koopt of als iemand Guldens naar je wilt sturen. Dit kun je met kopiëren en plakken doen of jouw QR-code laten scannen door de gene die aan je wil betalen.

De Gulden-ontvangstadressen die jij gebruikt blijven altijd van jou. De wallet maakt automatisch nieuwe adressen aan als dit nodig is.

Controleer voordat je jouw Gulden-ontvangstadres opgeeft ALTIJD of je het goed hebt getypt of geplakt.

Zo eenvoudig is het. Zodra de andere gebruiker zijn betaling stuurt wordt de transactie door de Gulden-blockchain gecontroleerd en geverifieerd. De voortgang hiervan is ook te volgen in de wallet van de verzender en in die van de ontvanger. Dit kan even duren, maar in de meeste gevallen binnen enkele seconden. De volgende verificaties van de transactie komen na enige tijd binnen en is dan compleet. Is hij niet geweldig onze Gulden?

Veilig Guldens kopen met Ideal kan door je te registreren op de volgende site: LiteBit.eu. Op de officiële Gulden-site kun je voor 10, 25 of  50 euro aan Guldens kopen met Ideal zonder registratie. Klik hier om te zien hoe je Guldens ontvangt in je wallet.

Een paper wallet voor je Guldens

 

Je kunt je Guldens ook helemaal offline bewaren! Met een zogenaamde “paper wallet” bestaat je Gulden-adres alleen op papier. Zodra je een transactie van Guldens maakt naar het adres van de papieren portemonnee worden die gegevens toegevoegd aan de blockchain. Het Gulden-adres is dan online bekend maar de geheime sleutel bestaat alleen op papier. Berg deze veilig op!

Zonder deze sleutel kun je nooit meer bij je Guldens. Jij bent de eigenaar en dus ben jij zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van deze gegevens. Kun jij het aan? Klik hier om te zien hoe je een paper wallet kunt maken.

Heb je een paper wallet gekocht of gekregen? Kijk hier hoe je de inhoud van een Gulden Paper Wallet af kunt halen: Paper Wallet Legen

Wist je dat er voor miljoenen euro’s aan Bitcoins nog steeds op paper wallets staan? In het begin (2009-2014) waren er nog niet van die makkelijke software wallets als vandaag en was het dus de beste manier om je coins veilig op te slaan.

Succes!

 

Klik hier om te zien hoe je betaalt met Guldens