Guldens Kopen of Ontvangen

Een Gulden transactie wordt altijd gedaan tussen een Gulden-wallet met een Gulden-afzenderadres en een Gulden-wallet met een Gulden-ontvangstadres. Zo’n adres van de Gulden begint met een G, gevolgd door 33 cijfers en letters. Een voorbeeld van een Gulden-ontvangstadres: GHuGX9KHzVf9demJeMvNB6BDEPqot4RUiu

Dit soort adressen zijn natuurlijk niet te onthouden, vandaar dat er vaak met een zogenaamde QR-code wordt gewerkt. In de QR-code zit in ieder geval het ontvangst-adres ingesloten maar kan ook het te betalen bedrag bevatten. De QR-code kan met behulp van de mobiele Gulden portemonnee gescand worden. Hierdoor wordt betalen versimpeld.

Met de mobiele Gulden-wallet en de desktop Gulden-wallet kun je onder de tab “Ontvangen” je Gulden-ontvangstadressen zien. Één van deze adressen geef je op als je online guldens koopt of als iemand Guldens naar je wilt sturen. Dit kun je met kopiëren en plakken doen of jouw QR-code laten scannen door de gene die aan je wil betalen.

De Gulden-ontvangstadressen die jij gebruikt blijven altijd van jou. De wallet maakt automatisch nieuwe adressen aan als dit nodig is.

Controleer voordat je jouw Gulden-ontvangstadres opgeeft ALTIJD of je het goed hebt getypt of geplakt.

Zo eenvoudig is het. Zodra de andere gebruiker zijn betaling stuurt wordt de transactie door de Gulden-blockchain gecontroleerd en geverifieerd. De voortgang hiervan is ook te volgen in de wallet van de verzender en in die van de ontvanger. Dit kan even duren, maar in de meeste gevallen binnen enkele seconden. De volgende verificaties van de transactie komen na enige tijd binnen en is dan compleet. Is hij niet geweldig onze Gulden?

Veilig Guldens kopen met Ideal kan door je te registreren op de volgende site: LiteBit.eu. Op de officiële Gulden-site kun je voor 10, 25 of  50 euro aan Guldens kopen met Ideal zonder registratie. Klik hier om te zien hoe je Guldens ontvangt in je wallet.

Succes!