Desktop Gulden-wallet linken met Mobiele Gulden-wallet

De Gulden wallet is gratis in de vorm van een app voor je smartphone of een desktop-wallet voor je PC. Wij raden je aan om om eerst een desktop-wallet aan te maken en daarna je telefoon-app te linken met je desktop-wallet. Geen zorgen, dit is allemaal heel makkelijk.

Als je de nieuwste versie van de Gulden-wallet gebruikt op zowel je mobiele telefoon en je PC dan kun je je de Gulden-wallet op je mobiele telefoon aan je desktop-wallet linken.

Hierdoor heb je vanaf je PC het beheer over de wallet op je telefoon of tablet, het gaat als volgt:

Het principe van de link tussen desktop-wallet en mobiele wallet zorgt ervoor dat er een extra account in je desktop-wallet verschijnt met een nieuwe accountnaam. Achter de naam staat een pictogram van een mobieltje. Om een dergelijk account aan te maken begint u alsof u een normaal account aanmaakt in de desktop-wallet.

  • We klikken op “+Account toevoegen” .
  • Vullen bijvoorbeeld ‘SMARTPHONE’ als accountnaam in.
  • Klik de link “Verbind met je mobiele Gulden app” (naast de blauwe “Klaar” knop)
  • Lees de blauwe waarschuwing, neem hem ter harte, en klik er daarna op
  • Pak nu uw mobieltje en start de app.
  • Open het menu: in de iphone Settings > Link wallet > Scan QR en in een android menu ‘Link met desktop’

Nu start het link proces. Schrik niet want u ziet uw Gulden saldo op uw mobieltje ineens verdwijnenDit is normaal, ze komen zo meteen weer terug.

Na wat gesynchroniseer staat het saldo van uw mobiele wallet op uw desktop en op uw mobiel. Transacties die u nu met uw mobiele wallet uitvoert zijn direct zichtbaar in het ‘SMARTPHONE’ account op uw desktop wallet en andersom.

LET OP Nadat de mobiele wallet is gelinkt aan de desktop is de herstelzin van de mobiele wallet vervallen. De mobiele wallet is te herstellen met de herstelzin van de desktop.