Betalen met Guldens

Een Gulden transactie wordt altijd gedaan tussen een Gulden-wallet met een Gulden-afzenderadres en een Gulden-wallet met een Gulden-ontvangstadres.

Als je een betaling wilt doen vanuit je desktop Gulden-wallet kun je bepalen uit welk account je wilt betalen. Selecteer uit het linkerdeel van de portemonnee het gewenste account. De mobiele Gulden-wallet heeft maar één account wel of niet gekoppeld aan de desktop Gulden-wallet. Met de mobiele Gulden-wallet kun je ook een QR-code inscannen met je camera. Deze code bevat het Gulden-ontvangstadres van de begunstigde.

Vul het te versturen bedrag in Guldens in en je kunt gelijk zien hoeveel de transactie in Euros waard is. Daaronder het Gulden-ontvangstadres van de begunstigde invullen. Dat kun je op je PC meestal met kopiëren en plakken doen. Dan kun je nog een beschrijving aan de betaling hangen. De beschrijving is alleen voor jou bedoeld en werkt alleen als je “voeg toe aan adresboek” aanvinkt. De beschrijving is dan de naam waaronder dit adres in je adresboek opgeslagen wordt. De mededeling kan dus niet gebruikt worden om een mededeling aan de ontvanger mee te geven. Dat kan nu nog niet via de blockchain maar aan die ontwikkeling wordt gewerkt.

Als alles goed ingevuld is kun je op de blauwe “Verstuur” knop drukken en krijg je nog een confirmatie pagina te zien waarbij een overzicht van de betaling is te zien en waarbij je de betaling nog kunt cancelen of door kunt gaan door op de blauwe “Send” knop te klikken.

De betaling wordt daarna zichtbaar in je transactieoverzicht. In het begin staat er een wit rondje voor de transactie en staat het bedrag tussen haakjes. Dit betekent dat de transactie uitgevoerd is, maar nog niet is geverifieerd. Wanneer het volgende blok Guldens beschikbaar komt (gemiddeld 24 blokken per uur), wordt deze transactie in de blockchain opgenomen. Dat is de eerste bevestiging en de haakjes om het bedrag zullen nu verdwijnen zoals hierboven op het plaatje te zien is. Vervolgens zal de cirkel in stappen zwart kleuren. Na 6 nieuwe blokken is de transactie helemaal geverifieerd en nu staat er een vinkje voor de transactie. Wanneer je links klikt op een transactie in het overzicht verschijnt een scherm met gedetailleerde informatie over die transactie. Wanneer je rechts klikt op de transactie verschijnen nog een aantal opties. Zo kunt je de transactie­ID kopiëren en de transactie vervolgens opzoeken in de blockchain via https://blockchain.gulden.com/.

Ken je al vrienden met een Gulden-wallet? Vraag ze om hun G-adres of ervaar het gemak van betalen door elkaars QR-code te scannen! Je kunt ook je maker van deze site een Gulden sturen om te testen en je waardering te laten blijken. Hieronder staat zijn QR-code:

Veel plezier met de Gulden, en laten we er samen een succes van maken. Op dit moment ligt de server van ABN-AMRO plat door een DOS-attack. Waar heb je liever je geld? In de Gulden-blockchain of bij een instelling die het de komende tijd steeds moeilijker zal gaan krijgen? De Gulden is van ons allemaal. Steeds meer mensen begrijpen het concept van blockchain en wij zullen groeien en samen sterk staan. Zorg dat je erbij bent, “early adapters” zullen profiteren van de stijging van de later stabiele waarde van de Gulden. Er komen steeds meer Gulden spaarders bij!

Bestel onze GRATIS raamstickers: